Home Overige diensten Opleidingen
Opleidingen

Opleiding SalarisadministratieIn een ingewikkeld vak als salarisadministratie zijn goede opleidingen essentieel. Om te garanderen dat de medewerkers de juiste kennis opdoen, heeft Quoratio een eigen opleidingscentrum.

 

Typerend is de praktische en persoonlijke aanpak. Quoratio verzorgt onder andere de opleidingen PDL (Praktijkdiploma Loonadministratie) en VPS (Vakopleiding Payroll Services).

Praktijk diploma Loonadministratie (PDL)
Dagelijks zijn meer dan twintigduizend salarisadministrateurs actief bezig met loonverwerking. Zij zorgen ervoor dat ruim 9 miljoen werkende Nederlanders maandelijks op tijd en correct hun salaris ontvangen. Dat hun vak meer omvat dan enkel administratieve bezigheden, bewijst de opleiding PDL (Praktijkdiploma Loonadministratie).

Een salarisadministrateur is niet alleen bezig met het uitrekenen van het salaris. Hij moet ook zijn weg weten te vinden in de dynamische regelgeving van de belastingdienst, het UWV en het arbeidsrecht. Alleen als een salarisadministrateur hiervan op de hoogte is, kan hij de rechten van een werknemer op de juiste manier behartigen.

De opleiding bestaat uit drie modules:

  • Loonheffingen deel 1
  • Loonheffingen deel 2
  • Arbeidsrecht

Vakopleiding Payroll Services (VPS)
Een van de meest kenmerkende eigenschappen van een salarisadministrateur is zijn nieuwsgierigheid. Als echte vakspecialist is hij nooit uitgeleerd en altijd op zoek naar vernieuwende kennis.  Dat komt goed uit in de dynamische omgeving van wet - en regelgeving. Steeds meer verwacht men van hem dat hij op de hoogte is van wat allemaal wel en juist niet mogelijk is. Van een uitvoerende functie verschuift zijn focus steeds meer naar adviserende taken. De salarisadministrateur wordt Payroll Specialist, de schakel tussen HRM, salarisadministratie en financiële administratie. De opleiding VPS biedt naast verdieping van de vakkennis ook een basis voor kennis op het gebied van HRM, financiële administratie en communicatie.

De opleiding bestaat uit vier modules:

  • Sociale en Fiscale wetgeving, Arbeidsrecht en Pensioenen, Basis (I);
  • Sociale en Fiscale wetgeving Arbeidsrecht en Pensioenen, Verdieping (II);
  • Verbredingsvakken (HRM, ICT, financiële administratie);
  • Communicatie.


Maatwerk
Als salarisadministrateur kan men uitgroeien tot een enorme specialist in het vakgebied. De salarisadministrateur komt daarnaast in aanraking met tal van andere vak- en deelgebieden. Het is daarom belangrijk dat salarisadministrateurs zich blijven ontwikkelen en dus nooit uitgeleerd zijn! Quoratio speelt hierop in door naast de (verkorte) opleidingen PDL en VPS een aantal opleidingen en trainingen aan te bieden om kennis te verbreden en te verdiepen. Daarnaast biedt Quoratio trainingen om de eerste stappen in het salarisadministratie vakgebied te zetten, dan wel de kennis weer eens even op te frissen.

Deze opleidingen en trainingen zijn geheel af te stemmen op de wensen van de klant. Ze worden gegeven door ervaren vakdocenten. Zij hebben hun sporen verdiend in het vakgebied en hebben ruime ervaring in het geven van opleidingen en trainingen. Een adviseur van Quoratio komt graag bij u langs om de opleidingsbehoefte te bekijken en een passende opleiding aan te bieden. Maak nu snel een afspraak met onze contactpersoon.

Voor meer informatie kunt over de inhoud van een opleidingen verwijzen wij u naar http://www.associatie.nl.

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op!